Randwijkse Waarden druk bezocht

22-05-2017

De uiterwaarden van Heteren waren op 13 mei het toneel van een zonnige en drukbezochte open dag. Speciaal voor omwonenden uit Heteren en Randwijk werd het projectgebied Randwijkse Waarden opengesteld. Aan de oproep om langs te komen werd ruimschoots gehoor gegeven: minstens 800 bezoekers van jong tot oud kwamen op bezoek.

Voor bezoekers was er van alles te beleven. Op het toekomstige uitkijkpunt (nu nog Steenoord) konden mensen met een VR-bril, het landschap van nu en in de toekomst bekijken. In de ontvangsttent werden de plannen door de medewerkers van Dekker Landschapsontwikkeling toegelicht, en kon iedereen met zijn of haar vragen terecht.

Om de zandklasseerinstallatie Rotterdam 55 van dichtbij te bekijken was er een rondvaartboot aanwezig. Deze was elke tocht volledig gevuld met belangstellenden. Ruim 400 passagiers kregen zo een toelichting op de zandwinning in Heteren.

Ook de samenwerkende partners waren aanwezig. Zo organiseerde de steenfabriek Wienerberger een rondleiding door de steenfabriek. Deze was speciaal voor deze dag in bedrijf. Ook deze rondleiding was populair en alle beschikbare plaatsen waren volledig gevuld. Op de graafmachines van Aannemersbedrijf J. den Boer – de uitvoerder in het veld – konden kinderen in de cabine plaatsnemen voor een mooie foto.

De toekomstige beheerder van het gebied, het Geldersch Landschap en Kasteelen was aanwezig met boswachters en een promotiebus. Verder waren de Dorpsraad Heteren, de Gemeente Overbetuwe, de HeteRun, stichting Never Forget Them – met een groot legervoertuig uit WO2 – aanwezig. Liefhebbers konden met natuurgidsen op excursie door het veld.

Omwonenden reageerden enthousiast op de open dag. ‘We waren zeer benieuwd hoe het project er straks uit gaat zien. We hebben vandaag een hele goede indruk gekregen.’ Aldus één van de bezoekers. Dekker is zeer tevreden dat er zoveel mensen belangstelling toonden. Het was een prachtige dag voor alle betrokken partijen.

Meer nieuws

Project tijdlijn Randwijkse Waarden

(klik op zandloper en bekijk de voortgang in het project)

Project tijdlijn Randwijkse Waarden