Weg en kades in aanleg
voor een betere ontsluiting

24-01-2017

Duizenden kubieke meter grond worden verplaatst om een nieuwe weg en kades te in de Randwijkse Waarden. Deze gaan straks zorgen voor een betere ontsluiting en toegankelijkheid van het gebied.

Al in september is gestart met het verwerken van grond in de nieuwe weg. Het was belangrijk om het grondlichaam tijdig gereed te hebben, verteld Roderick van Rossum, hoofd uitvoerder van Aannemingsbedrijf J. den Boer uit Lienden. Deze moet zich namelijk goed zetten voordat het asfalt erop kan worden aangebracht. De nieuwe weg zorgt ervoor dat vrachtverkeer van Steenfabriek Wienerberger straks op een groter afstand van het dorp Heteren de uiterwaard in rijdt.

De kern van de noord zuid kade bestaat uit ca. 10.000m kubieke meter grond afkomstig uit het gebied. De toplaag wordt gemaakt van erosie bestendige klei. Deze klei, zo’n 15.000 kubieke meter die speciaal daarvoor gekeurd is, zorgt ervoor dat de kade bij hoogwater niet wegspoelt. Deze week is ook begonnen met de kade langs de winterdijk. Een struinpad over deze kade maakt het gebied straks voor wandelaars toegankelijk.

Meer nieuws

Project tijdlijn Randwijkse Waarden

(klik op zandloper en bekijk de voortgang in het project)

Project tijdlijn Randwijkse Waarden